ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη σύσκεψη για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου

Έκτακτη σύσκεψη για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου
INTIME NEWS /ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, για την αποκρουστική η εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι του Βόλου, το οποίο έχει κατακλυστεί από νεκρά ψάρια, με έντονη δυσοσμία. Στη Σύσκεψη η Περιφέρεια θα προτείνει στον ΟΛΒ την τοποθέτηση ενός προστατευτικού διχτυού στην έξοδο του χειμάρρου Ξηριά, ώστε να εμποδίζεται η μεταφορά ψαριών γλυκού νερού στον Παγασητικό κόλπο.

Το φαινόμενο, λένε οι ειδικοί, αν και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεν είναι νέο, οφείλεται στους χιλιάδες τόνους νερού από την Κάρλα και τις γύρω περιοχές που χύνονται καθημερινά μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο. Μαζί τους παρασύρουν και χιλιάδες ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό, πεθαίνουν.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας του λιμένος Βόλου, ωστόσο, η περιφέρεια συνεργάζεται στενά και τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούν προς καύση. Ακόμη θα γίνει αποκατάσταση των ζημιών του θυροφράγματος και του αντλιοστασίου στην Πέτρα, που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, ώστε τα νερά να επιστρέφουν στον ταμιευτήρα.