ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινος συναγερμός σε Ευρώπη και Ελλάδα για τρομοκρατία: Τι αναφέρει έγγραφο - διαταγή της ΕΛ.ΑΣ.

Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ευρωπης μετά την επιστροφή της ισλαμικής τρομοκρατίας, με την επανεμφάνιση του ISIS και τη δολοφονία τριών ανθρώπων στη Γερμανία από μέλος της ισλαμικής οργάνωσης.

Σε ύψιστο συναγερμό έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ελλάδα, με την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ να κάνουν συνεχείς συσκέψεις και να είναι σε επαφή ανταλλάσσοντας πληροφορίες με τις υπόλοιπες αστυνομίες στην Ευρώπη σε πραγματικό χρόνο.

Συγκεκριμένα, άτομα τα οποία βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση ενώ «ξεσκονίζουν» οι αρχές μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης και αναρτήσεις που σχετίζονται με τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

«Εντατικοποιείστε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας»

Με επείγον σήμα της, η ΕΛ.ΑΣ. ζητά να εφαρμόσουν οι υπηρεσίες στο έπακρο την εντατικοποίηση των μέτρων.

Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας για πρόσωπα και εγκαταστάσεις κτίρια ενδιαφέροντος Ισραήλ, καθώς και άλλων ευπαθών στόχων μείζονος σημασίας. Υφίσταται ιδιαιτέρως προσοχή για την πρεσβεία και το προξενείο του Ισραήλ τις εβραϊκές συναγωγές καθώς και σε σημεία αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας ισραηλινών υπηκόων».

Εξονυχιστικοί έλεγχοι για τυχόν «ύποπτα κινούμενους πεζούς»

Στο επείγον αυτό σήμα, γίνεται αναφορά επίσης στο πως θα πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Διενεργείται έρευνα εγκαταστάσεων κτιρίων με μεικτό συνεργείο αστυνομικό σκύλο και πυροτεχνουργούς... Καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου να παραμένετε στα σημεία τον απαιτούμενο χρόνο για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων κινουμένων πεζών με την διενέργεια αυστηρών ελέγχων ασφαλείας περιμετρικά και σε ικανοί απόσταση από τους εν λόγω χώρους».

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά ότι πρόκειται για επαύξηση του επιπέδου ασφαλείας, ενώ το θέμα της αυξημένης αυτής ετοιμότητας, γίνεται θέμα για ανταλλαγή πληροφοριών καθημερινά στην πρωινή σύσκεψη των στρατηγών της Κατεχάκη και αντιστοίχως της αρμόδιας διεύθυνσης στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης