ΕΛΛΑΔΑ

Ψίμυθος: Το νησί που... δεν υπάρχει και προκαλεί μέχρι και πολιτική αντιπαράθεση

FREEPIK

Μια ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) «δημιούργησε» ένα νησί, «απόμακρο και μαγικό», που σύμφωνα με τον εμπνευστή του είναι ιδανικός προορισμός των «φασαίων», αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η «Ψίμυθος», όπως είναι το όνομα του, θα προκαλούσε βροχή αναρτήσεων, αλλά ακόμα και πολιτική αντιπαράθεση.

Η αρχική ανάρτηση από τον χρήστη BeatBukowski πρότεινε το νέο «νησί», ως πρόταση για όσους θέλουν να μιλήσουν για ένα διαφορετικό τουριστικό προορισμό.

Μέσα σε λίγες ώρες η «Ψίμυθος» έγινε πρώτο trend στο Χ και παραμένει μέχρι και σήμερα Δευτέρα (26/08)

Η δημιουργική φαντασία των χρηστών του Χ είναι ανάλογη της πρώτης ανάρτησης. Κάποιοι ανακάλυψαν ακόμα και ντοκιμαντέρ για το νησί.

Κάποια άλλοι έψαξαν και βρήκαν εισιτήρια, ενώ άλλοι αποκάλυψαν πως ψηφίζουν οι κάτοικοι του μυθικού νησιού.

Είδαμε επίσης ειδυλιακές στιγμές από καφέ στην Ψίμυθο

Όπως ήταν φυσικά και η ΑΑΔΕ έκανε απόβαση στο νησί.

Άλλοι ανέτρεξαν στην ιστορία του νησιού βρίσκονται φωτογραφικά ντοκουμέντα από την επίσκεψη διασήμων.

Και όπως συμβαίνει με όλους τους δημοφιλείς προορισμούς και η Ψίμυθος υποφέρει από τον υπερτουρισμό.

Ούτε την Αριστερά δεν άφησε ασυγκίνητη η δημοφιλία του νησιού. Ο Οδηγητής μας ενημερώνει για το επικείμενο φεστιβάλ της ΚΝΕ!

Και το ΠΑΣΟΚ στην Ψίμυθο

Μπορεί κάποιος να υπέθετε ότι το «πολιτικό» σχόλιο θα σταματήσει στην σκωπτική αντιμετώπιση της «τρολιάς», αλλά όπως φαίνεται η Ψίμυθος αρχίζει να εισέρχεται στην κεντρική πολιτική αντιπαράθεση.

Η αρχή έγινε χθες το βράδυ με ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος απαντά σε ανάρτηση που μιλά για έλλειψη γιατρών στο νησί της Ψιμύθου.

Αυτή η ανάρτηση του υπουργού Υγείας προκάλεσε αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ το γραφείο Τύπου του οποίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης σπάνια συναντάται με την αλήθεια κι όταν το κάνει οφείλουμε να του το αναγνωρίζουμε. Πράγματι λοιπόν η Ψίμυθος δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, σίγουρα θα είχε φροντίσει ο Υπουργός να έχει αγροτικό ιατρό. Που ίσως τα Σαββατοκύριακα να έκανε διακοπές στη μαγευτική … Ψίθυμο, γιατί «ποτέ δεν είχαμε γιατρούς στο ΕΣΥ τις Κυριακές».

Η Ψίμυθος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς μία «τρολιά» μπορεί να αποκτήσει τέτοια δυναμική, που να αποτελέσει ακόμα και αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν αποκλείεται λοιπόν να ακούσουμε τοποθετήσεις γι αυτό το μυθικό νησί ακόμα και από το βήμα της Βουλής. Άλλωστε δε θα είναι η πρώτη φορά που θα συζητηθεί κάτι που αγγίζει τα όρια του... ανύπαρκτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης