ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι άλλα θύματα»: Τα παιδιά τους που χάθηκαν σε τροχαία θρήνησαν οι γονείς στον ΒΟΑΚ στα Χανιά

INTIME NEWS /ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Δραματικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (25/8) στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος στον ΒΟΑΚ, στα Χανιά που στέρησε τη ζωή από τρία νεαρά παιδιά και έστειλε μια κοπέλα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου εξακολουθεί να «δίνει μάχη» για να κρατηθεί σε αυτήν.

Ο συμβολικός αποκλεισμός, ο οποίος είχε ως κύριο αίτημα των διαμαρτυρομένων «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», συγκέντρωσε εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι με πανό και συνθήματα ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν τροχαία δυστυχήματα.

Γονείς και συγγενείς των τριών αδικοχαμένων παιδιών εξέφρασαν τη θλίψη τους και την οργή τους για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

INTIME NEWS / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Στο σημείο της τραγωδίας και η μητέρα του 15χρονου Αλέξανδρου που λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα, σύμφωνα με το creta24.gr.

«Όχι άλλα παιδιά. Για αυτό είμαι εδώ εγώ. Όχι άλλα παιδιά».

«Ο Αλεξανδρούλης είναι εγγονάκι μου, δεν υπήρχε καλύτερο παιδί. Δύο μέτρα άντρας ήταν στα 15 του χρόνια. Είμαι οδηγός ταξί, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Δουλεύω 42χρονια νύχτα, έχουν δει τα μάτια μου πολλά, αλλά ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Ότι και να λέμε “φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος”, αυτά είναι παραμύθια», ανέφερε συντετριμμένος ο παππούς του αδικοχαμένου Αλέξανδρου.


Εκπρόσωπος των διασωστών του ΕΚΑΒ που συμμετείχε στο συμβολικό αποκλεισμό, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, έκανε λόγο για πρωτοφανή πρωτιά των Χανίων στα θανατηφόρα τροχαία, με το αίμα που έχει πληρώσει, όπως τόνισε, η κοινωνία, να είναι αβάσταχτο. Επισήμανε μάλιστα ότι «...ακόμα και κολονάκια να μπουν ως διαχωριστικά πάλι δε θα γίνει τίποτα, αν δεν αλλάξει η οδηγική συμπεριφορά και νοοτροπία. Απαιτείστε να μπει στα σχολεία το μάθημα της ασφαλούς οδηγικής παιδείας, ώστε να μάθουν τα παιδιά μας τι είναι σωστό για να σωθούν. Πιέστε για λύσεις πραγματικές».


Από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 40 άνθρωποι συνολικά, τόσο στον ΒΟΑΚ όσο και στο υπόλοιπο περιφερειακό δίκτυο ενώ όπως τόνισαν τα μέλη της Ενεργούς Δράσης Πολιτών για τα Τροχαία, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με στόχο να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να γίνουν όλα όσα πρέπει για την μείωση ή και εξάλειψη των τροχαίων στον Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης