ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Και δεύτερος δήμος αρνήθηκε να δώσει άδεια

Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Και δεύτερος δήμος αρνήθηκε να δώσει άδεια
INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος.

Εκτός από το δήμο της Κοζάνης, το λούνα παρκ είχε αποκλειστεί και από πανηγύρι στο δήμο Άργους Ορεστικού το 2019 καθώς δεν προσκόμισε πιστοποιητικό ασφάλειας των παιχνιδιών του.

«Δεν είχε κανένα δικαιολογητικό, γι’ αυτό και απορρίφθηκε», δήλωσε ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, δήμαρχος Άργους Ορεστικού μιλώντας στο Mega.

Στο ίδιο ρεπορτάζ προβλήθηκε το έγγραφο με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του ιδιοκτήτου του λούνα παρκ το οποίο έχει δημοσιευθεί και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, επειδή δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά των μηχανημάτων, ούτε πιστοποιητικά για την ασφάλεια αυτών, ενώ κατατέθηκαν στοιχεία για 11 μηχανήματα ενώ η προκήρυξη ζητούσε τουλάχιστον 12.

«Εμείς κάθε χρόνο στην εμποροπανήγυρη που γίνεται τέλος του Σεπτέμβρη βγαίνει μία διακήρυξη, για το ποιος θα συμμετέχει στο λούνα-παρκ, αλλά με συγκεκριμένους όρους και από κει και πέρα έχει και κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι με το συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση», τόνισε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

«Το σπουδαιότερο όλων είναι ο τεχνικός έλεγχος του εξοπλισμού των παιχνιδιών να το πω έτσι. Αυτή τη στιγμή όπως είπαμε είναι δύο οι εταιρείες που υπάρχουν. Δεν ελέγχει την ασφάλεια του μηχανήματος ελέγχει το μηχάνημα αν πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή», είπε ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης και συνέχισε:

«Στο συγκεκριμένο περιστατικό μιλάμε για κάποια αποκοπή καθίσματος, συνεπώς έχουμε να κάνουμε με το ότι ο μηχανισμός που συγκρατούσε στο σκελετό του παιχνιδιού σημαίνει ότι είχε κάποιο πρόβλημα ο μηχανισμός συγκράτησης».