ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: 26 μετανάστες εγκαταλείφθηκαν σε παραλία του Πηλίου

Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 26 μετανάστες, ανάμεσά τους και οκτώ ανήλικοι, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι σε παραλία του Νοτίου Πηλίου από λαθροδιακινητές.

Οι μετανάστες, οι οποίοι είχαν φτάσει στην παραλία Πλάκα του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου με βάρκα, ειδοποίησαν τις αρχές μέσω του αριθμού 112, λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα, ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα για την περισυλλογή τους. Οι μετανάστες, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, εγκαταλείφθηκαν από τους διακινητές τους, των οποίων η ταυτότητα και ο αριθμός παραμένουν άγνωστα. Παρά την περιπέτειά τους, οι μετανάστες ήταν σε καλή κατάσταση και δεν χρειάστηκε να λάβουν ιατρική βοήθεια.

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή, παρέλαβαν τους μετανάστες και τους μετέφεραν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου έγινε η προανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 26 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί σε κέντρο καταγραφής στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης