ΕΛΛΑΔΑ

Στο λιμάνι της Ιεράπετρας 64 ναυαγοί μετανάστες που έσωσε δεξαμενόπλοιο νότια της Χρυσής

Στο λιμάνι της Ιεράπετρας 64 ναυαγοί μετανάστες που έσωσε δεξαμενόπλοιο νότια της Χρυσής

Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν πρώτες βοήθεοιες σε μετανάστες σε λιμάνι της Νότιας Κρήτης 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή 64 αλλοδαπών - παλαιστίνιοι στην πλεοιψηφία τους -που επέβαιναν σε βάρκα, προχώρησε δεξαμενόπλοιο στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά της Κρήτης. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα.

Μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (221/8) στο λιμάνι της Ιεράπετρας για την υποδοχή 64 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε βάρκα περίπου 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Χρυσής.

Τους μετανάστες όπως μεταδίδει το radiolasithi.gr, εντόπισε δεξαμενόπλοιο το οποίο ταξίδευε προς Κύπρο, τους περισυνέλλεξε, άλλαξε την πορεία του και έδεσε κοντά στο λιμάνι.

Πρόκειται για 64 άνδρες νεαρής ηλικίας οι οποίοι δηλώνουν κυρίως Παλαιστινιακή καταγωγή και λιγότεροι Αιγυπτιακή και Συριακή.

metanastes IERAPETRA

Οι αστυνομικές αρχές έχουν αναλάβει τη συλλογή στοιχείων και ταυτοποίησης όλων των ατόμων που εντοπίστηκαν ενώ με λεωφορείο του Δήμου μεταφέρονται σταδιακά στο μικρό, σχολικό, κλειστό γυμναστήριο της πόλης όπου θα φιλοξενηθούν περίπου για ένα τριήμερο ώστε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία.

METANASTES IERAPETRA

Ο Σύλλογος Εστίασης Ιεράπετρας και καταστήματα της πόλης έχουν προσφερθεί για να καλύψουν τις ανάγκες για φαγητό ενώ οι φαρμακευτικές τους ανάγκες καλύπτονται από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε την πορεία του δεξαμενόπλοιου που διακόπηκε προκειμένου να σώσει τους μετανάστες:

DIADROMH DEKSAMENOPLOIOU