ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο 80χρονος για τις τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά

Κατάσβεση φωτιάς (Φωτογραφία Αρχείου) INTIME

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 80χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι άναψε τέσσερις εστίες φωτιάς στην περιοχή των Γλυκών Νερών στις 11 Αυγούστου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση. Ο 80χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και ζήτησε να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης μία γυναίκα από το οικείο περιβάλλον του.

Η ανακρίτρια έλαβε την κατάθεση, ωστόσο οι εξηγήσεις δεν έπεισαν και σε συνδυασμό με το υλικό της δικογραφίας στο οποίο περιλαμβάνονται βίντεο από τα σημεία όπου βρισκόταν τις επίμαχες ώρες οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα να διατάξουν την προσωρινή του κράτηση.

Πώς τον «έδεσαν» οι Αρχές

Βίντεο και φωτογραφίες που αποτελούν ντοκουμέντα, αλλά και επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία γύρω από την ενοχή του 80χρονου κατηγορούμενου για τις φωτιές στα Γλυκά Νερά έχουν στα χέρια τους οι Αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με τα φωτογραφικά αποσπάσματα του βίντεο, ο ηλικιωμένος όχι μόνο καταγράφηκε από κάμερες να βρίσκεται στα σημεία όπου έπιασαν οι πυρκαγιές, αλλά μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και ενοχοποιητικά στοιχεία.

Τα μπιτόνια που βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του 80χρονου

CNN Greece

Συγκεκριμένα, στη μία φωτογραφία φαίνονται τα μπιτόνια που βρέθηκαν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του, ενώ στην άλλη εικόνα από βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται το όχημά του, με το οποίο σταματούσε και πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα. Φαίνεται μάλιστα και ο καπνός από τη φωτιά που μόλις είχε βάλει.

Φωτογραφία από το αυτοκίνητο του 80χρονου

CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης