ΕΛΛΑΔΑ

Οι φωτογραφίες - ντοκουμέντα που «έδεσαν» τον 80χρονο για τις τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά

Οι φωτογραφίες - ντοκουμέντα που «έδεσαν» τον 80χρονο για τις τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά

Οι φωτογραφίες - ντοκουμέντα που επιβαρύνουν τη θέση του ηλικιωμένου που κατηγορείται για τις φωτιές στα Γλυκά Νερά 

CNN Greece

Βίντεο και φωτογραφίες που αποτελούν ντοκουμέντα, αλλά και επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία γύρω από την ενοχή του 80χρονου κατηγορούμενου για τις φωτιές στα Γλυκά Νερά έχουν στα χέρια τους οι Αστυνομικές Αρχές. 

Σύμφωνα με τα φωτογραφικά αποσπάσματα του βίντεο που εξασφάλισε το CNN Greece, ο ηλικιωμένος όχι μόνο καταγράφηκε από κάμερες να βρίσκεται στα σημεία όπου έπιασαν οι πυρκαγιές, αλλά μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και ενοχοποιητικά στοιχεία.

glyka nera gluka nera fotia

Τα μπιτόνια που βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του 80χρονου

CNN Greece

Συγκεκριμένα, στη μία φωτογραφία φαίνονται τα μπιτόνια που βρέθηκαν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του, ενώ στην άλλη εικόνα από βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται το όχημά του, με το οποίο σταματούσε και πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα. Φαίνεται μάλιστα και ο καπνός από τη φωτιά που μόλις είχε βάλει.

glyka nera fotia

Φωτογραφία από το αυτοκίνητο του 80χρονου

CNN Greece

Την Τετάρτη η απολογία του κατηγορούμενου

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας ως υπαίτιος της πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά την περασμένη Κυριακή στις 11 Αυγούστου.

Ο 80χρονος, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.

Στον ηλικιωμένο αποδίδεται ότι είναι ο υπαίτιος για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, σχεδόν ταυτόχρονα, στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και για μία ακόμη το βράδυ της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με στοιχεία, από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει σε βάρος του οι αρχές, ο 80χρονος φαίνεται να είναι «δεμένος» και αναμένεται να ομολογήσει κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.