ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ - Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου

To λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος

ΙΝΤΙΜΕ

Παραδόθηκε στις Αρχές, ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος το βράδυ της Δευτέρας (19/08), στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο τραυματισμός του 19χρονου από την πτώση προκάλεσε ακαριαίο θάνατο, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, αφότου εκσφενδονίστηκε από το παιχνίδι, όπου είχε ανέβει μαζί με τον 16χρονο αδερφό του.

Η κηδεία του 19χρονου θα γίνει αύριο, Τετάρτη στις 11 το πρωί στη Βέροια.

Σημειώνεται πως έχει συλληφθεί και ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ έπειτα από το φρικτό δυστύχημα που συνέβη, ενώ κατόπιν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς, όπου και παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα. Ο 21χρονος συνελήφθη και αναμένεται να μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας.

Υπενθυμίζεται πως ο 19χρονος, με καταγωγή από τη Βέροια, βρισκόταν στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής με την οικογένειά του για διακοπές.

«Τα μηχανήματα δεν είχαν άδεια», λέει η δήμαρχος Κασσάνδρας

Το τραγικό συμβάν συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας και του αδερφού του 19χρονου, όταν το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με την δήμαρχο Κασσάνδρας το λούνα παρκ ήταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, η διαδικασία που ακολουθείται δηλαδή για την ανανέωση της άδειας.

Όπως είπε η κα Χαλκιά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμος ήταν ήδη -πριν την τραγωδία- στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων.

«Άδεια έπρεπε να είχαν τα μηχανήματα. Αυτό δεν το κάνει ο δήμος, όπως λέει η ΚΥΑ το υπουργείο Ανάπτυξης», ανέφερε. «Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση.

«Πετάχτηκε από το κάθισμα»: Συγκλονίζει ο αδερφός του 19χρονου

Ο αδερφός του 19χρονου περιέγραψε στην ΕΡΤ τις στιγμές της τραγωδίας. «Ήμασταν σε λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη», ανέφερε ο αδερφός του άτυχου νεαρού, συνεχίζοντας πως «σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο».

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα, δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» περιέγραψε σοκαρισμένος.

Πρόεδρος Κοινότητας Πευκοχωρίου: «Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το λούνα παρκ, δεν έχω άποψη»

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου, Γιώργος Τσιρκούδης δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για το λούνα παρκ. «Πάνω από 20 χρόνια υπάρχει το λούνα παρκ. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το λούνα παρκ, δεν έχω άποψη… Δεν γνωρίζω ποιος είναι αρμόδιος, εγώ έχω αναλάβει εδώ και τρία χρόνια, ενώ το λούνα παρκ είναι εδώ πάνω από 20», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης