ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο αδερφός του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ - «Πετάχτηκε από το κάθισμα»

Συγκλονίζει ο αδερφός του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ - «Πετάχτηκε από το κάθισμα»

Λούνα παρκ όπου βρήκε το θάνατος 19χρονος στη Χαλκιδική

ΕΡΤ

Νέες, σοκαριστικές πληροφορίες για την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όταν ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του αφότου έσπασε παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες σε λούνα παρκ.

Ο αδερφός του 19χρονου περιέγραψε στην ΕΡΤ τις στιγμές της τραγωδίας. «Ήμασταν σε λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μάς άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μάς είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη», ανέφερε ο αδερφός του άτυχου νεαρού, συνεχίζοντας πως «σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο».

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα, δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» περιέγραψε σοκαρισμένος.

Στο μεταξύ ήδη έχει συλληφθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, ωστόσο αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν είδε το περιστατικό, σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο χωρίς καν να σταματήσει το παιχνίδι.

Υπενθυμίζεται πως ο 19χρονος, με καταγωγή από τη Βέροια, βρισκόταν στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής με την οικογένειά του για διακοπές.

Πρόεδρος Κοινότητας Πευκοχωρίου: Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το λούνα παρκ δεν έχω άποψη

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πευκοχωρίου, Γιώργος Τσιρκούδης δήλωσε μιλώντας στο ΕRTNEWS ότι δε γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για το λούνα παρκ. «Πάνω από 20 χρόνια υπάρχει το λούνα παρκ. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το λούνα παρκ δεν έχω άποψη… Δε γνωρίζω ποιος είναι αρμόδιος, εγώ έχω αναλάβει εδώ και τρία χρόνια ενώ το λούνα παρκ είναι εδώ πάνω από 20».

Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας. Θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ το σημείο παραμένει αποκλεισμένο από τους αστυνομικούς.