ΕΛΛΑΔΑ

Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ: Συναντήσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Καρπάθου

Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ: Συναντήσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Καρπάθου

Η Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κα. Σοφία Φ. Κατσίγιαννη με τον Δήμαρχο Καρπάθου, κ. Μιχάλη Φελλούζη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη

Δελτίο Τύπου

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Κάρπαθο, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία του νησιού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της που είχε η Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Σοφία Φ. Κατσίγιαννη με το Δήμαρχο Καρπάθου, Μιχάλη Φελλούζη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Κωνσταντινίδη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη βελτίωση της τουριστικής υποδομής και την ενίσχυση της προβολής της Καρπάθου ως προορισμού υψηλής ποιότητας.

Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό των τουριστών που επισκέφθηκαν την Κάρπαθο φέτος παρουσίασε μόνο ελάχιστη μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, παρατηρείται μια ανησυχητική πτώση στα τουριστικά έσοδα του νησιού.

Η μείωση αυτή αντικατοπτρίζει τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού, παρά τη συνεχιζόμενη προτίμηση των επισκεπτών για την Κάρπαθο αλλά είναι και μια γενικότερη απόρροια της ακρίβειας και της ανόδου των τιμών που βιώνουμε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τουριστικής προβολής και της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος της Καρπάθου, εξετάζεται η διοργάνωση αγώνων ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας, καθώς και η δημιουργία περιπατητικών διαδρομών που θα αναδείξουν το φυσικό κάλλος του νησιού.

Οι αγώνες αυτοί, που αξιοποιούν τους ιδανικούς ανέμους και τα κρυστάλλινα νερά της Καρπάθου, θα μπορούσαν να καταστήσουν το νησί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Παράλληλα, η δημιουργία οργανωμένων περιπατητικών διαδρομών θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις ομορφιές της Καρπάθου με έναν πιο βιωματικό και οικολογικό τρόπο, αναδεικνύοντας την πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Οι πρωτοβουλίες αυτές, αν υλοποιηθούν, αναμένεται να ενισχύσουν την ελκυστικότητα του προορισμού και να συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και στη μερική επίλυση του προβλήματος του υπερτουρισμού που παρατηρείται σε συγκεκριμένους προορισμούς.