ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία σε λούνα πάρκ στη Χαλκιδική: «Τα μηχανήματα δεν είχαν άδεια», λέει η δήμαρχος Κασσάνδρας

To λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου συνέβη το τραγικό γεγονός.

INTIME NEWS

Συγκλονίζει ο θάνατος του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του.

Το τραγικό συμβάν συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας και του αδερφού του όταν το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα..

Σύμφωνα με την δήμαρχο Κασσάνδρας το λούνα παρκ ήταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, η διαδικασία που ακολουθείται δηλαδή για την ανανέωση της άδειας.

Όπως είπε η κ. Χαλκιά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμος ήταν ήδη -πριν την τραγωδία- στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων.

«Άδεια έπρεπε να είχαν τα μηχανήματα. Αυτό δεν το κάνει ο δήμος, όπως λέει η ΚΥΑ το υπουργείο Ανάπτυξης», ανέφερε. «Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση.

Η κ. Χαλκιά αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος ο οποίος όπως είπε καλείται να διαχειριστεί 1.000.000 κόσμο τους θερινούς μήνες.

Όπως είπε εδώ και τρία χρόνια εγκρίθηκαν 11 δημοτικοί αστυνομικοί και ακόμα δεν έχει έρθει κανείς.

Σε ότι αφορά το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς η δήμαρχος ανέφερε ότι οκτώ φορές από τον περασμένο Μάιο το είχαν σφραγίσει καθώς είχε προβλήματα που δεν έπρεπε να είναι ανοιχτό.

«Δόθηκε η άδεια αφού λύθηκαν όλα τα θέματα και μου έκαναν μήνυση για διαφυγόντα κέρδη», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης