ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 31χρονου στα Γρεβενά για απάτη - Σχηματίστηκε δικογραφία

Σύλληψη 31χρονου στα Γρεβενά για απάτη - Σχηματίστηκε δικογραφία
Ελληνική Αστυνομία

Συνελήφθη χθες το απόγευμα (Σάββατο 17/8) στην πόλη των Γρεβενών 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.

Ο 31χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» και ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που τηλεφωνούσε σε ανυποψίαστους πολίτες, αναφέροντας ψευδώς ότι είναι γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών και πως συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό λόγω τροχαίου ατυχήματος και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών έστησαν επιχείρηση και συνέλαβαν τον 31χρονο, ο οποίος είχε μεταβεί στο σπίτι 74χρονης και παρέλαβε 1.400 ευρώ. Το ποσό αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 700 ευρώ, πέντε κροτίδες και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.