ΕΛΛΑΔΑ

Επιτρέπεται από Δευτέρα η μετακίνηση αιγοπροβάτων σε περιοχές που δεν υπήρξαν κρούσματα πανώλης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιτρέπεται από Δευτέρα, η μετακίνηση αιγοπροβάτων για σφαγή, στις περιφερειακές ενότητες που δεν έχουν πληγεί από την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών.

Φυσικά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η σταδιακή άρση γίνεται με πολύ αυστηρούς κτηνιατρικούς όρους.

Το μέτρο της απαγόρευση της μετακίνησης αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση και σφαγή, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια κρίθηκε απαραίτητο για να σταματήσει εγκαίρως η εξάπλωση της νόσου.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης και την εκρίζωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Να σημειωθεί πως, η παράταση των περιοριστικών μέτρων για τη μετακίνηση και σφαγή αμνοεριφίων είχε αποφασιστεί για μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εξέφρασαν την ανησυχία τους πως η αναστάτωση που έχει προκληθεί από την πανώλη των αιγοπροβάτων θα επηρεάσει τις τιμές όχι μόνο στο αρνί αλλά και σε τυροκομικά προϊόντα, εκτιμώντας πως η αυξημένη ζήτηση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα θα οδηγήσει τις τιμές προς τα πάνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης