ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός 8χρονης στην Χαλκιδική: Η αδερφή του παιδιού ήταν εκείνη που διαπίστωσε την απουσία της

Πισίνα

EUROKINISSI

Η αδερφη της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική ήταν εκείνη που διαπίστωσε την απουσία του παιδιού, όπως αποκαλύπτουν νέες πληροφορίες. 

Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, όταν μπήκε στην πισίνα η οκτάχρονη εκεί κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενώ στο χώρο βρισκόταν τόσο η ναυαγοσώστρια, όσο και η ομαδάρχισα.

Οι δύο αδερφές, φαίνεται να μπήκαν μαζί στην πισίνα,όμως μετά χωρίστηκαν και σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αδερφή του παιδιού διαπίστωσε πως δεν βρισκόταν ούτε στην τραπεζαρία, όπου είχαν πάει για το μεσημεριανό φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Τι κατέθεσαν η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα

Από την πλευρά της η ναυαγοσώστρια, που αποτελεί μαζί με την ομαδάρχισσα και τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης τα βασικά πρόσωπα στα οποία αναζητούνται οι ευθύνες για τον θάνατο του παιδιού, στην κατάθεσή της φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι:

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά —περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα— κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου».

Την ίδια ώρα, η ομαδάρχισα παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πώς δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και η ομάδα στελεχών άρχισε να αναζητά».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα, με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν βρέθηκαν υπολλείματα φαγητού στο στομάχι του παιδιού, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν ελάχιστα υπολλείματα τροφής, που μάλλον ήταν από το πρωινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης