ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός 8χρονης στην Χαλκιδική: «Δεν είδα κανέναν στην πισίνα και την κλείδωσα» είπε η ναυαγοσώστρια

Πνιγμός 8χρονης στην Χαλκιδική: «Δεν είδα κανέναν στην πισίνα και την κλείδωσα» είπε η ναυαγοσώστρια
UNSPLASH

Απαντήσεις στον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική αναζητούν οι Αρχές, με την ναυαγοσώστρια να ισχυρίζεται στην κατάθεσή της πως «δεν είδα κανέναν στην πισίνα» πριν την κλειδώσει.

Ειδικότερα, η ναυαγοσώστρια, που αποτελεί από κοινού με την ομαδάρχισσα και τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης τα βασικά πρόσωπα στα οποία αναζητούνται οι ευθύνες για τον θάνατο του παιδιού, στην κατάθεσή της φέρεται να ισχυρίστηκε, όπως μετέδωσε το STAR ότι:

«Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά —περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα— κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου».

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας των πισινών

Στο μεταξύ, την Τετάρτη (15/8) ανακλήθηκαν από τον δήμο Κασσάνδρας οι άδειες λειτουργίας για τις πισίνες της κατασκήνωσης, καθώς από έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά.

Στη δεύτερη πισίνα, προέκυψε ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός (σωσίβια και κοντάρι), ενώ δεν υπήρχαν και σημάνσεις για τα βάθη.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το άτομο, που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.