ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Συνελήφθη και ο επικεφαλής της κατασκήνωσης όπου πνίγηκε η 8χρονη

Χαλκιδική: Συνελήφθη και ο επικεφαλής της κατασκήνωσης όπου πνίγηκε η 8χρονη
PEXELS

Σε μια ακόμη σύλληψη προχώρησαν οι αρχές μετά τον τραγικό θάνατο του οκτάχρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής την Τρίτη (13/08) που συγκλόνισε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το thestival, συνελήφθη ο 34χρονος, επικεφαλής της κατασκήνωσης, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα της Κασσάνδρας.

Στον Εισαγγελέα η ομαδάρχισσα

Το κατώφλι του Εισαγγελέα αναμένεται να περάσει σήμερα, Τετάρτη (14/8) η 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Στο μεταξύ, πέραν των ευθυνών που βαρύνουν για το τραγικό περιστατικό, την ομαδάρχισσα, οι Αρχές εξετάζουν ακόμη δύο πρόσωπα, τον ναυαγοσώστη και τον υπεύθυνο της ιδιωτικής κατασκήνωσης.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε της προσοχής του προσωπικού της η 8χρονη που πνίγηκε σε πισίνα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της κατασκήνωσης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση αναφέρει πως «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό, διαπιστώθηκε ότι έλειπε ένα παιδί».

«Ειδοποιήθηκε το κατασκηνωτήριο και εσπευσμένα ξεκίνησαν να αναζητούν το παιδί. Αφού εντόπισαν την 8χρονη στην πισίνα της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, κάνοντας στην ανήλικη ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιώντας απινιδωτή». Έπειτα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Καταλήγοντας ανέφερε πως θα συνδράμει με κάθε τρόπο για την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες το παιδί έχασε τη ζωή του.