ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης στη Χαλκιδική

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης στη Χαλκιδική
FREEPIK

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε της προσοχής του προσωπικού της η 8χρονη που πνίγηκε σε πισίνα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της κατασκήνωσης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση αναφέρει πως «αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό, διαπιστώθηκε ότι έλειπε ένα παιδί».

«Ειδοποιήθηκε το κατασκηνωτήριο και εσπευσμένα ξεκίνησαν να αναζητούν το παιδί. Αφού εντόπισαν την 8χρονη στην πισίνα της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, κάνοντας στην ανήλικη ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιώντας απινιδωτή». Έπειτα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Καταλήγοντας ανέφερε πως θα συνδράμει με κάθε τρόπο για την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες το παιδί έχασε τη ζωή του.

Στο μεταξύ, στο «κάδρο» των Αρχών βρίσκονται η 19χρονη ομαδάρχισσα που συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα σήμερα, όπως και ο ναυαγοσώστης της πισίνας και ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης.

Αναλυτικά ανακοίνωση της εταιρείας

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».