ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: Αναζωπύρωση στη Νέα Μάκρη - Σε επιφυλακή οι δυνάμεις

Φωτιά στην Αττική: Αναζωπύρωση στη Νέα Μάκρη - Σε επιφυλακή οι δυνάμεις

Εφιαλτικά «καντηλάκια» κρατούν τους πυροσβέστες αλλά και τους εθελοντές σε εγρήγορση για τυχόν αναζωπύρωση

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Αναζωπύρωση στην περιοχή της Νέας Μάκρης σημειώθηκε στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε την Κυριακή (11/8) στην Αττική, ενώ στη «μάχη» της κατάσβεσης έχουν ριχτεί από το πρώτο φως της ημέρας και εναέρια μέσα.

H πυρκαγιά βρίσκεται συγκεκριμένα σε μια χαράδρα ανάμεσα στη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα, οι καιρικές συνθήκες όμως ευνοούν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στην ευρύτερη περιοχή που σιγοκαίει η φωτιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ λίγο μετά τις 5:30 το πρωί σηκώθηκαν πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό και δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των περιοχών μετρούν τις πληγές τους, με τις αρμόδιες Αρχές να πραγματοποιούν αυτοψίες για να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι από την Δευτέρα (12/8) στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες στα κτήρια με ζημιές από την πυρκαγιά στην Αττική.

Την Δευτέρα πραγματοποίησαν αυτοψία στο Δήμο Μεγαραίων ενώ την Τρίτη στους Δήμους Μαραθώνα, Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας - Πικερμίου έχουν ξεκινήσει.