ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο άντρας που πυροβόλησε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

EUROKINISSI / ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Στο σπίτι του εντοπίστηκε εργαστήριο ναρκωτικών και παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας. 

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του άντρα που είχε πυροβολήσει στα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο οποίος κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Είχε αναγνωρισθεί καθώς η στιγμή που πυροβουλούσε είχε καταγραφεί σε βίντεο.

Η έρευνα εντόπισε στο σπίτι του εργαστήριο ναρκωτικών, παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Θυμίζουμε ότι από τις σφαίρες δύο άτομα είχαν τραυματιστεί και είχαν συλληφθεί 74 ακόμη.

Τα επεισόδια

Η άγρια συμπλοκή έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στις 13 Ιουλίου, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα τους ένας τραυματίας από σφαίρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας επικίνδυνες σωματικές βλάβες και για το νόμο περί όπλων σε συνδυασμό με εγκληματική οργάνωση.

Από την έρευνα της αστυνομίας κατασχέθηκε στο σημείο της συμπλοκής μία σφαίρα των 22 mm, μαχαίρι, γάντια, γκλοπ, κινητά τηλέφωνα, κράνη αλλά και 18 μοτοσικλέτες ενώ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ολόκληρο το καταγραφικό από κύκλωμα ασφαλείας καταστήματος που έχει αποτυπώσει την στιγμή της συμπλοκής.

Ήδη έχουν ληφθεί 66 δείγματα DNA, και 72 δείγματα πυρίτιδας, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους αρνήθηκε να δώσει DNA.

Από τους τραυματίες οι δύο παραμένουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο ένας με διαμπερές τραύμα στην κοιλιά πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται στην ορθοπεδική με τραύμα στο γόνατο με θραύσμα από σφαίρα.

Η συμπλοκή σημειώθηκε αργά το απόγευμα πριν τον φιλικό αγώνα, έξω από καφενείο που είναι στέκι φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεσπούν τα επεισόδια, ενώ διακρίνονται δεκάδες άτομα να απομακρύνονται από το σημείο και να τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις.

«Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, εξιχνιάστηκε οπαδικό επεισόδιο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 74 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, όπλα, βεγγαλικά, ναρκωτικά για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης