ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Δράμα - Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Ξάνθη

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Δράμα - Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Ξάνθη

Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, σε δασική έκταση, στην περιοχή Καλαμπάκι Δοξάτου Δράμας, ενώ παράλληλα υπό πλήρη έλεγχο έθεσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Γενισέα Ξάνθης του δήμου Αβδήρων.

Για την κατάσβεση του μετώπου στη Δράμα, εξακολουθούν να επιχειρούν 14 πυροσβέστες, 5 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Ξάνθη

Η φωτιά στη Γενισέα Ξάνθης εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση με χαμηλή βλάστηση κοντά στα νεκροταφεία του χωριού και έγινε αμέσως αντιληπτή από τους κατοίκους. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της «κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ».

Λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι ήχησε και το 112. Το μήνυμα που έφτασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τους ζητούσε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.