ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέος 48ωρος καύσωνας - Θα «χτυπήσει» μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, λέει ο Αρναούτογλου

Καύσωνας στο κέντρο της Αθήνας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ /EUROKINISSI

Ζέστες έφερε ο Αύγουστος, αλλά όχι τους καύσωνες του Ιουλίου, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Όμως δεν θα κρατήσουν για πολύ οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες καθώς, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έρχεται μεταβολή στις θερμοκρασίες το διήμερο 11-12/8, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου λίγο πριν τον 15αύγουστο.

Ειδικότερα, ο γνωστός μετεωρολόγος παρουσίασε με ανάρτησή του στα social media τον πίνακα με την εξέλιξη της θερμοκρασίας τις επόμενες επτά ημέρες, από τις 7 μέχρι τις 13 Αυγούστου σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, μέχρι και τις 13 Αυγούστου η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις μέσες μέγιστες τιμές από 35 μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου, με τον υδράγυρο να φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές περιοχές, ενώ στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές ο υδράγυρος θα κυμανθεί από 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Μπόρες από την Τετάρτη 7/08 - Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Αντίθετα, αύριο Τετάρτη, αναμένεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες σε ορεινές περιοχές του κεντρικού και νότιου ηπειρωτικού κορμού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Την Πέμπτη αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, ενώ από Παρασκευή θα περιοριστεί και θα εξασθενίσει περισσότερο η αστάθεια. Παράλληλα θα ενισχυθούν τα μελτέμια στο Αιγαίο, που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο θερμοκρασιακά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, με τον υδράργυρο να ανέρχεται στους 35-36 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές που βρίσκονται από τη Θεσσαλία και πιο βόρεια, και 36-37 °C στις νοτιότερες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης