ΕΛΛΑΔΑ

Το διπλό σκηνικό του καιρού: Ηλιοφάνεια αλλά και μπόρες στη χώρα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Το διπλό σκηνικό του καιρού: Ηλιοφάνεια αλλά και μπόρες στη χώρα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi

Η ζέστη συνεχίζεται και σήμερα, αλλά δεν θα λείψουν και οι μπόρες αργά το απόγευμα στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, παρά το ότι η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, τις απογευματινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις, μπόρες και καταιγίδες, σε ορεινές περιοχές της χώρας (κατά μήκους της οροσειράς της Πίνδου, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, αλλά και προς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).

Οι άνεμοι θα πνέουν με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες τοπικές συννεφιές αργά το απόγευμα, κυρίως προς τα βόρεια ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι γενικά δεν θα προβληματίσουν, ενώ ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα ξεκινά με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ενώ αργότερα θα σημειωθούν και κάποιες συννεφιές τις απογευματινές ώρες. Είναι πιθανό να δούμε και κάποιες μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο μπόρες

Αύριο αναμένεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες σε ορεινές περιοχές του κεντρικού και νότιου ηπειρωτικού κορμού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Την Πέμπτη αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, ενώ από Παρασκευή θα περιοριστεί και θα εξασθενίσει περισσότερο η αστάθεια. Παράλληλα θα ενισχυθούν τα μελτέμια στο Αιγαίο, που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

Τις επόμενες μέρες δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο θερμοκρασιακά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, με τον υδράργυρο να ανέρχεται στους 35-36 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές που βρίσκονται από τη Θεσσαλία και πιο βόρεια, και 36-37 °C στις νοτιότερες περιοχές.

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη