ΕΛΛΑΔΑ

Διάσπαρτες εστίες σε Εύβοια και Ρέθυμνο

Διάσπαρτες εστίες σε Εύβοια και Ρέθυμνο

Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς

ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI

Καλύτερη είναι η εικόνα στις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν την Τετάρτη (31/7) σε Εύβοια και Ρέθυμνο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες που εξακολουθούν να καίνε. 

Ειδικότερα, στην Εύβοια επιχειρούν 200 πυροσβέστες, 52 οχήματα, με εννέα ομάδες πεζοπόρων. Από αέρος συνδράμουν 11 αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Το κύριο μέτωπο της φωτιάς καίει στην περιοχή Καμάρι.

Υδροφόρες ΟΤΑ και Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν επίσης με μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας γίνεται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Αντίστοιχα στο Ρέθυμνο για το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 95 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 27 οχήματα. Στο έργο συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και περιοδικά ένα ελικόπτερο.

Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς στο Ρέθυμνο

Στο μεταξύ, οι τοπικές Αρχές στην Κρήτη προχώρησαν σε δύο συλλήψεις για τέσσερις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για έναν 30χρονο και έναν ανήλικο, που είναι υπαίτιοι για τις τέσσερις φωτιές που εκδηλώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive υπήρξαν ανώνυμες καταγγελίες πως φέρουν ευθύνη για την έναρξη πυρκαγιών.

Συνελήφθησαν με αφορμή την πρόσφατη φωτιά στις Βρύσες Αμαρίου συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Πέμπτη (1/8) στον εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Μηνύματα του 112

Υπενθυμίζεται πως, μήνυμα εκκένωσης του 112 εστάλη σε πέντε περιοχές και συγκεκριμένα στους κατοίκους των οικισμών Καμάρι, Καλύβια και Άγιο Γεώργιο και Αρμά Ευβοίας, με κατεύθυνση προς Χαλκίδα.

Νωρίτερα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα.