ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια - Σε επιφυλακή λόγω ισχυρών ανέμων

Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Σε μερική ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Δευτέρα (29/7) στην Εύβοια, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στην περιοχή Κρίεζα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όμως, παραμένουν σε επιφυλακή λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Να σημειωθεί, δε, πως νωρίτερα εστάλη και μήνυμα του 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής Κρίεζα, μετά από νέα αναζωπύρωση σε ρεματιά, με εντολή απομάκρυνσης προς το Αλιβέρι.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (30/7) εντολή εκκένωσης της περιοχής Πετριές με οδηγίες στους κατοίκους να απομακρυνθούν προς τους Αγίους Αποστόλους και τον Κάλαμο.

Στη φωτιά επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων, 56 οχήματα και από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 13 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης μεγάλος αριθμός εθελοντών, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά έχει μεταβεί στην περιοχή, πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ελαφρύς τραυματισμός πυροσβέστη

Κατά τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, ένας πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τελικά, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία καθώς πρόκειται για ελαφρύ τραυματισμό στα δάχτυλα.

Ζημιές υπέστη και μια φορητή - κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, στην προσπάθειά του να σβήσουν την φωτιά το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας που μετέβη στην Εύβοια.

Εντολή εκκένωσης σε τέσσερις περιοχές

Νέα μηνύματα 112 εστάλησαν στους κατοίκους σε Κλιμάκι, Λιανή Άμμο, Πετριές και Κριεζά. Συγκεκριμένα στις 1:23 ήχησε εκ νέου το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Κλιμάκι και Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς Κριεζά. Στις 05.30 εκδόθηκε εκ νέου 112 προκειμένου όσοι βρίσκονται στις Πετριές να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο ενώ στις 07.33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Σημειώνεται επίσης ότι την Δευτέρα (29/7) εκδόθηκαν άλλα 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης