ΕΛΛΑΔΑ

«Αδειάζει» η Αθήνα - Αναχωρούν από λιμάνια και εθνικές οδούς οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου

«Αδειάζει» η Αθήνα - Αναχωρούν από λιμάνια και εθνικές οδούς οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου

Ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά

INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων, καθώς ο Ιούλιος φτάνει στο τέλος του και ήδη στο «γκρουπ» του Σαββατοκύριακου βρίσκονται και οι πρώτοι εκδρομείς του Αυγούστου. 

Από το πρωί χιλιάδες ήταν οι εκδρομείς που αναχωρούσαν από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια για σήμερα ήταν περισσότερα από 26, με την πληρότητα να αγγίζει το 85%. Η κορύφωση της εξόδου των αδειούχων αναμένεται ως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Καθημερινά, τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν γεμάτα για τα νησιά, ενώ οι επιβάτες σχηματίζουν ουρές για την επιβίβαση και προς τα Δωδεκάνησα που επίσης αποτελούν μιας από τις πρώτες επιλογές.

Ουσιαστικά οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου άρχισαν από σήμερα να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα, ενισχύοντας την κίνηση στα λιμάνια και στους δρόμους.

Με μάσκες και αντισηπτικά στις αποσκευές

Μάλιστα, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να είναι αυξημένα, πολλοί εκδρομείς φορούσαν μάσκες για να προστατευτούν, ενώ στις αποσκευές τους είχαν ξανά τα αντισηπτικά, έπειτα από πολύ καιρό.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη έξοδος για το πρώτο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου ξεκίνησε και στη Θεσσαλονίκη και πολλοί ήταν εκείνοι που αναχώρησαν για κοντινό ή και πιο μακρινό προορισμό. Η ροή των οχημάτων προς τη Χαλκιδική ήταν ομαλή, ενώ από τις πρωινές ώρες ήδη αναχώρησαν αρκετοί με τα οχήματα τους και προς Κατερίνη.

Αυξημένη κίνηση και στις Εθνικές Οδούς

Ωστόσο, καθώς ο προορισμός των εκδρομέων ποικίλει, εκτός από τα νησιά, μια από τις κορυφαίες επιλογές αποτελεί και η Πελοπόννησος για τις καλοκαιρινές διακοπές, άνευ ακτοπλοϊκών.

Αναφορικά με την κίνηση στους δρόμους, η κατάσταση τις τελευταίες 24 ώρες έχει ως εξής. Την Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα, καταγράφηκε αυξημένη κίνηση στα διόδια:

  • Ελευσίνα: 54.365 οχήματα.
  • Αφίδνες: 41.085 οχήματα.

Η κίνηση αυτή συνεχίστηκε και σήμερα Σάββατο, με τις ουρές στα διόδια να είναι μεγάλες και τη ροή των οχημάτων να παραμένει σταθερά αυξημένη.

Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που σχεδιάζουν τις διακοπές τους κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.