ΕΛΛΑΔΑ

Οι γονείς στηρίζουν τους γονείς: Το νέο καινοτόμο πρόγραμμα της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Οι γονείς στηρίζουν τους γονείς: Το νέο καινοτόμο πρόγραμμα της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
Pixabay

Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα Άτυπης Υποστήριξης για γονείς παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο, εγκαινιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία». 

Το «Parent2Parent Support» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και στήριξης μεταξύ γονέων παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.

Μέσω του προγράμματος οι γονείς/φροντιστές έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με γονείς (peer mentors) που έχουν κοινά βιώματα και κατανοούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε οικογένεια παιδιού που έχει διαγνωστεί με καρκίνο και που επιθυμεί να μοιραστεί τις εμπειρίες της.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η παροχή και λήψη «άτυπης» υποστήριξης μεταξύ γονέων παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο
  • η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος όπου οι γονείς μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο μιας ισότιμης σχέσης
  • η ανάπτυξη κοινότητας που στοχεύει στην ενδυνάμωση των οικογενειών παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.

Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο γονέων με κοινά βιώματα, όπου θα τους δίνεται η δυνατότητα να λάβουν και να προσφέρουν βοήθεια, να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους στη διαχείριση μεταβατικών σταδίων όπως η ολοκλήρωση της θεραπείας, η προσαρμογή στη νέα κανονικότητα, η επανένταξη των παιδιών και εφήβων στο σχολείο, καθώς και η μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των επιβιωσάντων.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε αποκλειστικά από γονείς παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο, με την επιστημονική επιμέλεια επαγγελματιών ψυχικής υγείας, παιδιάτρων-ογκολόγων και παιδιατρικών νοσηλευτών.

Εάν είστε γονέας παιδιού ή εφήβου που έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία του, και ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα «Parent2Parent Support» ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 749 9306 και στο info@karkinaki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ