ΕΛΛΑΔΑ

Νέο χειρουργείο για τον συνοριοφύλακα στον Έβρο - Τα νεότερα για την υγεία του

Συνοριοφύλακας (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας που δέχθηκε πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά των συνόρων το βράδυ του Σαββάτου (20/7) στον Έβρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση. 

Στο νέο αυτό χειρουργείο αναμένεται να αφαιρεθεί η βολίδα που τον χτύπησε, η οποία σύμφωνα με την ΕΡΤ, κρίθηκε πως αν αφαιρούνταν θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του.

Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε δύο χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.

Τα πρώτα λόγια του 56χρονου

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν ο 56χρονος συνοριοφύλακας δέχθηκε τα πυρά φέρεται να είπε:

«Νιώθω ένα κάψιμο στην κοιλιά. Έχω αίμα».

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το αιματηρό συμβάν

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το περιστατικό, ενώ από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν τις τουρκικές Αρχές για το πώς έγινε το περιστατικό, ζητώντας στην ουσία από την Τουρκία να προχωρήσει σε έρευνες στο έδαφός της και να ανακαλύψει ποιο είναι το παράνομο κύκλωμα διακινητών παράτυπων μεταναστών που δεν δίστασε να ανοίξει πυρ σε βάρος Ελλήνων συνοριοφυλάκων.

Πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι παρά την κινητοποίηση της Ελλάδας με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει, δεν έχει καταγραφεί το περιστατικό όμως επιχειρησιακά έχουν δώσει ό,τι πληροφορίες γνωρίζουν στις τουρκικές Αρχές για να διενεργήσουν τις δικές του έρευνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης