ΕΛΛΑΔΑ

Τι συμβαίνει με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας: «Δεν κλείνει» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τι συμβαίνει με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας: «Δεν κλείνει» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Δεν ανεστάλη η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άρτας, ενώ αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες προέκυψαν και προκάλεσαν τα αρνητικά δημοσιεύματα, δηλώνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης  στο Χ.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ του νοσοκομείου θα ενισχυθεί με την άμεση πρόσληψη μιας επικουρικής ιατρού. Επιπλέον, θα συνδράμουν τη ΜΕΘ ιατροί που θα μετακινηθούν από όμορα νοσοκομεία για την κάλυψη των κενών της εφημερίας τόσο του Ιουλίου όσο και του Αυγούστου.

Τόσο η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα νοσοκομεία αρμοδιότητας της όσο και το Υπουργείο Υγείας έχουν ενσκήψει από την πρώτη στιγμή στην ανάγκη ενίσχυσης της ΜΕΘ του ΓΝ Άρτας και έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αδιάλειπτη και εύρυθμη λειτουργία της για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού».

Ο κ. Γεωργιάδης, ευχαρίστησε όλους τους ιατρούς που καθημερινά με τις υπηρεσίες τους στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η δήλωση της ΠΟΕΔΗΝ για κλείσιμο της ΜΕΘ

Να σημειωθεί ότι δύο ημέρες πριν, η ΠΟΕΔΗΝ είχε ανακοινώσει ότι η ΜΕΘ 7 κλινών του νοσοκομείου Άρτας, έκλεισε, εξαιτίας υποστελέχωσης από Εντατικολόγους, γεγονός πώς αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τη λειτουργία του, σημειώνοντας ότι σήμερα λειτουργούν 220 λιγότερες κλίνες από την περίοδο της κορύφωσης του COVID-19.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η ΠΟΕΔΗΝ, είχε προσθέσει:

Όπως ενημερωθήκαμε από το Σωματείο Εργαζομένων χθες και επ’ αόριστον έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας 7 κλινών λόγω έλλειψης Εντατικολόγων. Επί 3 χρόνια 4 γιατροί κράταγαν ανοικτή την ΜΕΘ, μαζί με το λειψό μεν, αλλά άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Οι δύο Εντατικολόγοι έλαβαν μακροχρόνια αναρρωτική άδεια για σοβαρούς λόγους υγείας και από χθες έκλεισε η ΜΕΘ .

Το νοσοκομείο Άρτας εφημερεύει κάθε ημέρα και ήταν πάντα γεμάτη η ΜΕΘ με ασθενείς από τη περιοχή, την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Τώρα είναι υποχρεωμένοι να διακομίζουν τους διασωληνωμένους ασθενείς με επισφάλεια όταν είναι αιμοδυναμικά ασταθείς και να αναστείλει σοβαρά νευροχειρουργικά και άλλα χειρουργεία αφού δεν υπάρχει ΜΕΘ για υποστήριξη. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλίες να προσληφθούν άμεσα δύο εντατικολόγοι γιατροί επικουρικοί να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας.

Μειώνονται δραματικά οι ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Δυστυχώς οι κλίνες ΜΕΘ συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας μας που αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας μειώνονται με γρήγορο ρυθμό. Με βεβαιότητα αν δεν ληφθούν μέτρα, θα επανέλθουμε στη κατάσταση της προ covid-19 εποχής των 450 κλινών από 1.070 που φθάσαμε να λειτουργούν στη κορύφωση της πανδημίας. Στις 1.070 κλίνες ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων προστιθονταν ακόμη 200 κλίνες περίπου που νοικιάζαμε από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαχειρίζονταν το ΕΚΕΠΥ. Εφέτος για πρώτη φορά δεν είχαμε επι ημέρες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έτσι που πάμε όμως θα το ξαναζήσουμε αυτό το θλιβερό γεγονός.

Σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν 853 κλίνες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα νοικιάζουμε 176 από ιδιωτικά νοσοκομεία τις οποίες διαχειρίζεται το ΕΚΕΠΥ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ