ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή παραμένει ο Απόστολος Λύτρας - Απορρίφθηκε το αίτημά του για «βραχιολάκι»

O δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 2 έναντι 1) το αίτημα του για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που του έχει επιβληθεί για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγόπουλου.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση απέρριψαν την αίτηση του κατηγορούμενου ποινικολόγου για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με βραχιολάκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης είχε εισηγηθεί να αποφυλακιστεί ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους (ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μη επαφή με τη σύζυγό του, κ.λπ.).

Ο Απόστολος Λύτρας είχε καταθέσει στις 28 Ιουνίου 2024 αίτηση με την οποία ζητούσε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του (δηλαδή του εντάλματος με το οποίο οδηγήθηκε στον Κορυδαλλού), μετά την παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προέβαλε δεν είχε παραβιάσει τους όρους που του επέβαλε η ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα μετά την απολογία του, δηλαδή της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που έμεναν μέχρι τότε, ενώ επικαλέιτο ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης