ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έγινε αλκοτέστ στον Λύτρα: Η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Δεν έγινε αλκοτέστ στον Λύτρα: Η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαψεύδει το ρεπορτάζ σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο ανέφερε ότι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αλκοτέστ στον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.

Όπως τονίζεται από τη ΓΑΔΑ ο «περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι ρεπορτάζ σημερινής πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, που αναπαράγεται σε Μέσα Ενημέρωσης και στο οποίο γίνεται αναφορά για αστυνομικό έλεγχο αλκοολομέτρησης σε οδηγό οχήματος, μετά από συμβάν ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία».

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος κατέθεσε την Παρασκευή 28/06 εντός του προβλεπόμενου δεκαημέρου που του δίνει δικαίωμα ο νόμος, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, ζητώντας να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επέβαλε η 18η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, μετά την απολογία του για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Λύτρας υποστηρίζει πως δεν παραβίασε τους όρους της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που διέμεναν μέχρι τότε, αλλά ούτε είναι και ύποπτος φυγής.

Στο μεταξύ, υπόμνημα προς υποστήριξη της κατηγορίας στην 18η ανακρίτρια υπέβαλε διά του συνηγόρου της Θέμη Σοφού, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητώντας μάλιστα την άρση των επικοινωνιών του ποινικολόγου από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ