ΕΛΛΑΔΑ

«Εγκληματική αμέλεια» λέει η ΠΟΕΔΗΝ για τον τραγικό θάνατο του 23χρονου ΑΜΕΑ στην Ερέτρια

«Εγκληματική αμέλεια» λέει η ΠΟΕΔΗΝ για τον τραγικό θάνατο του 23χρονου ΑΜΕΑ στην Ερέτρια

(Φωτογραφία αρχείου)

FREEPIK

Δήλωση με έμφαση στην «εγκληματική αμέλεια» εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ σχετικα με τον θάνατο ενός 23χρονου που αντιμετώπιζε νευροψυχολογική διαταραχή (αυτισμό – με νοητική υστέρηση), τον οποίον φέρεται να ξέχασαν οι γονείς μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο ήταν σταθμευμένο και ξεκλείδωτο έξω από το σπίτι τους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Εγκληματική αμέλεια να ξεχάσεις το παιδί σου στο αυτοκίνητο μέσα στον καύσωνα επί πολλές ώρες. Τέτοια τραγωδία δεν τη χωράει ανθρώπου νους. Στα επείγοντα του νοσοκομείου Χαλκίδας χθες μεσημέρι μεταφέρθηκε ενα 23χρονο παιδί ΑΜΕΑ στις 3 μ.μ.

Το παιδί ήταν σε άσχημη κατάσταση χωρίς συνείδηση. Διασωληνώθηκε έγιναν τα πάντα σπό το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά δεν τα κατάφερε. Το βράδυ κατέληξε στη παθολογική κλινική.

Οι γονείς του το ξέχασαν κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο με καύσωνα μεσημεριάτικα.

Εγκληματική αμέλεια και μάλιστα χωρίς να περάσει πολύς καιρός από το παιδάκι που έχασε τη ζωή του στην Άρτα που επίσης ξεχάστηκε στο αυτοκίνητο.

Τότε έγινε μεγάλη προσπάθεια να αναδειχθούν οι κίνδυνοι για τη ζωή των παιδιών που τα παρατάνε σε αυτοκίνητα. Το παιδί στη Χαλκίδα πήγε για νεκροψία που προφανώς θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση των γιατρών του νοσοκομείου Χαλκίδας»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ