ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ξέχασαν τον αυτιστικό γιο τους στο αυτοκίνητο - Πέθανε από θερμοπληξία

Εύβοια: Ξέχασαν τον αυτιστικό γιο τους στο αυτοκίνητο - Πέθανε από θερμοπληξία

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

ΙΝΤΙΜΕ

Μια οικογενειακή τραγωδία έχει σοκάρει την Ερέτρεια Εύβοιας. Οι γονείς ενός 23χρονου από την Αλβανία που αντιμετώπιζε νευροψυχολογική διαταραχή (αυτισμό – με νοητική υστέρηση), εντοπίστηκε την Κυριακή το βράδυ (14/7) κλεισμένος μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο ήταν σταθμευμένο και ξεκλείδωτο έξω από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο 23χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του από την πολύωρη παραμονή του στην ζέστη και τον ήλιο, χωρίς να γίνει αντιληπτός εγκαίρως από τους γονείς του.

Στις 12 το μεσημέρι που τον εντόπισαν, ο 56χρονος πατέρας και η 48χρονη μητέρα του τον μετέφεραν με ιδία μέσα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και ακολούθως διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου κατέληξε αργά το βράδυ της Κυριακής (14/7).

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου, ο άτυχος 23χρονος διεκομίσθη εκεί, χωρίς επίπεδο συνείδησης, μετά από την πολύωρη αναμονή σε αυτοκίνητο και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Οι γονείς του συνελήφθησαν και με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για Έκθεση σε βάρος του γιου τους, θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Από στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του άτυχου 23χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ