ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στο Ψυχικό: Αρνείται τις κατηγορίες ο 44χρονος - Και δεύτερο άτομο ερευνούν οι αρχές

Δολοφονία στο Ψυχικό: Αρνείται τις κατηγορίες ο 44χρονος - Και δεύτερο άτομο ερευνούν οι αρχές
Ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του τοπογράφου INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αρνείται τις κατηγορίες ο 44χρονος που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου που έγινε το πρωί της 2ας Ιουλίου έξω από την εταιρεία του θύματος στο Νέο Ψυχικό.

Ο κατηγορούμενος θα υποδείξει μάρτυρες οι οποίοι θα καταθέσουν υπέρ του, ενώ ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι «Ουσιαστικά δεν υπάρχει εμπλοκή» του πελάτη του.

Η απολογία του 44χρονου κατηγορούμενου διήρκησε σχεδόν πέντε ώρες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και το επόμενο διάστημα θα υποδείξει μάρτυρες να καταθέσουν υπέρ του.

«Ουσιαστικά δεν υπάρχει εμπλοκή» δήλωσε έξω από τα δικαστήρια ο συνήγορος του 44χρονου, Νίκος Αλετράς λέγοντας ότι ο πελάτης του έδωσε απαντήσεις σε ότι του ζητήθηκε.

Ταυτόχρονα, έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία του 44χρονου φερόμενου ως δολοφόνου διενεργεί η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος, αλλά και στα οικονομικά ενός δεύτερου ατόμου που έχει μπει στο «κάδρο» των αρχών και στα οικονομικά προσώπων που ανήκουν στο περιβάλλον τους. Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής κ. Βουρλιώτη αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται ήδη στα οικονομικά στοιχεία του δολοφονημένου τοπογράφου.

Την ίδια στιγμή οι αρχές εστιάζουν τις έρευνες τους στα αίτια του εγκλήματος, αλλά και στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε συλλήψεις για τη Μαφία της Μυκόνου, μιλώντας για «μπράβους, απειλές και δολοφονίες» που έχουν επεκταθεί μάλιστα και σε άλλα νησιά. Εν τω μεταξύ, ο 44χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του τοπογράφου, προφυλακίστηκε μετά την απολογία.

«Η δολοφονία του τοπογράφου ήταν η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη και η αφορμή για να αρχίσει μεγάλη έρευνα των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για το ξήλωμα της αποκαλούμενης «μαφίας της Μυκόνου». Δηλαδή των εγκληματικών οργανώσεων που φαίνεται να συνδέονται με την GREEK MAFIA και τα μέλη τους να σχετίζονται με δολοφονίες, επιθέσεις, εκβιάσεις και απειλές.

«Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανοίξει δικογραφίες, εξετάζει με λεπτομέρειες και διερευνά τα μέλη αυτών των εγκληματικών οργανώσεων και τις δραστηρίοτητές τους και από την άλλη πλευρά με αφορμή και τη χθεσινή εντολή για προκαταρκτική της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θα αναλάβουν να ερευνήσουν αυτή την υπόθεση. Να φτάσουμε μέχρι το τέλος» δήλωσε η Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ