ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχικό: Απολογείται ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου - Τι θα υποστηρίξει

Ψυχικό: Απολογείται ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου - Τι θα υποστηρίξει

Από τη μεταφορά του κατηγορούμενου για την δολοφονία του τοπογράφου στις ανακριτικές αρχές

PANAGOPOULOS / EUROKINISSI

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο βασικός φερόμενος δράστης της εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Ψυχικό, το πρωί της 2ας Ιουλίου.

Έντεκα μέρες μετά την δολοφονία του 54χρονου, ο 44χρονος που συνελήφθη λίγο πριν αναχωρήσει για διακοπές στην Κύθνο μαζί με την σύντροφο του, φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες αλλά τα στοιχεία εναντίον του είναι ισχυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος δολοφόνος θα υποστηρίξει ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο από τα δύο όπλα της δολοφονίας, ούτε και κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις που του αποδίδουν.

Οι Αρχές εστιάζουν τις έρευνες τους στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, ενώ παράλληλα ανοίγουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 44χρονου.

Την ίδια στιγμή στα εργαστήρια της αστυνομίας ολοκληρώθηκε η έρευνα στα γάντια μηχανής που εντόπισαν στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, και αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση σε δυο μαύρα μπουφάν μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου.

Η Ασφάλεια συνεχίζει παράλληλα τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και τα στοιχεία που συγκεντρώνει τα διαβιβάζει στις ανακριτικές αρχές που θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν για εξηγήσεις τον επιχειρηματία ή και άλλα άτομα.

Εισαγγελική παρέμβαση για την μαφία της Μυκόνου

Και ενώ ο 44χρονος ποινικός κρατά σκληρή στάση στις αρχές, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου χθες έδωσε παραγγελία για διενέργεια έρευνας προς «αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, σε παραγγελία της προς τον Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μεταξύ άλλων επισημαίνει την «επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία».

Όπως επισημαίνει «προβάλλει ως απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος».

Σημειώνει δε πως «η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ