ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος διαρκείας για τις πυρκαγιές - Μια σπίθα αρκεί, προειδοποιούν οι Αρχές

Κίνδυνος διαρκείας για τις πυρκαγιές - Μια σπίθα αρκεί, προειδοποιούν οι Αρχές

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς από αέρος (φωτογραφία αρχείου)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/ EUROKINISSI

Δύσκολο καθιστούν το έργο κατάσβεσης πυρκαγιών οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν ήδη από νωρίς την Τετάρτη (10/7), την ώρα που μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Πρέβεζα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Καναλάκι της Πρέβεζας το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι μεγάλη, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Στην πυρκαγιά στο Καναλάκι επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων της ΕΜΟΔΕ, μία υδροφόρα και τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Πάργας. Από αέρος επιχειρούν ένα Canadair, ένα PZL και έξι AIR TRACTOR.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η μεγάλη δασική πυρκαγιά στο δήμο Ακτίου - Βόνιτσας κοντά στην Πάλαιρο. Από ξηράς και αέρος δίνεται μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Επιχειρούν 44 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων από 5η και 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 10 οχήματα, έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν επίσης υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης

Στο μεταξύ στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος ένιωσε δυσφορία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στο Καναλάκι της Πρέβεζας.

«Μάχη» για την πυρκαγιά στο Σουφλί από στεριά και αέρα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 10/07 σε δασική έκταση στην περιοχή Ρούσσα Σουφλίου.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 13 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πάνω από οκτώ περιοχές

Πολύ υψηλός είναι και αύριο Τετάρτη (11/7) ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε περισσότερες από οκτώ περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ