ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πυρίτιδα στο σπίτι του κατηγορούμενου για τη δολοφονία στο Ψυχικό

Ο συλληφθείς στη μεταγωγή του στις δικαστικές Αρχές

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πυρίτιδα εντοπίστηκε σε προσωπικό αντικείμενο στο σπίτι του 44χρονου κατηγορούμενου για την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα, η πυρίτιδα βρέθηκε στο τσαντάκι μέσης που εντοπίστηκε στο σπίτι του και εντός του οποίου φέρεται να είχε τα όπλα με τα οποία εκτέλεσε τον τοπογράφο.

Νωρίτερα, ο 44χρονος που συνελήφθη το Σάββατο (6/7) για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθεί, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024.

Στα «ίχνη» του ηθικού αυτουργού

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν τον ηθικό αυτουργό που απ' ότι φαίνεται πλήρωσε ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου για την εκτέλεση του 54χρονου . Στο μικροσκόπιο των ερευνών τους βρίσκονται τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες του νησιού της Μυκόνου που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία.

Οι αξιωματικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εκτιμούν ότι η μαφία της Μυκόνου στην οικοδομή, τα τοπογραφικά αλλά και η αλλαγή χρήσης γης - θέματα δηλαδή με τα οποία είχε ασχοληθεί ο τοπογράφος - προκάλεσαν αντιδικία με κάποιον ή με κάποιους που έχουν βαθιές ρίζες στην παρανομία στο νησί και έδωσαν την εντολή να βγει ο τοπογράφος από τη μέση.

Τώρα, η κύρια ανάκριση θα πρέπει να συνεχίσει την έρευνα και να ανοίξει από την πλευρά του ανακριτή ένας νέος μεγάλος κύκλος ερευνών που θα φτάνει στον ηθικό αυτουργό.

Στο «μικροσκόπιο» κινητά τηλέφωνα και οικονομικές δραστηριότητες

Τα κινητά τηλέφωνα και οι κάρτες SIM που βρέθηκαν σε κρύπτη επιμελώς κρυμμένα στο σπίτι όπου διέμενε ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία, βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς για τους αστυνομικούς αποτελούν επιχειρησιακά κινητά, τα οποία εκτιμούν ότι τα χρησιμοποιούσε ο 44χρονος για όλες τις επαφές και τις επικοινωνίες που ήθελε να κάνει σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Ήδη γίνεται έρευνα για τα οικονομικά του και για το πώς μπορεί να έφτασαν στα χέρια του χρήματα από το συμβόλαιο θανάτου του τοπογράφου στο Ψυχικό, ενώ αναζητούν νέες μαρτυρίες που να τον συνδέουν με ταξίδια στη Μύκονο, το επίμαχο μάλιστα διάστημα που οι αρχές εκτιμούν ότι έγιναν οι τελευταίες συνεννοήσεις για την εκτέλεση του τοπογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης