ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στο Ψυχικό: Τα τρία πρόσωπα της Μυκόνου που μπαίνουν στο μικροσκόπιο ως ηθικοί αυτουργοί

Δολοφονία στο Ψυχικό: Τα τρία πρόσωπα της Μυκόνου που μπαίνουν στο μικροσκόπιο ως ηθικοί αυτουργοί

Απολογία στον εισαγγελέα του 44χρονου που συνελήφθη για την δολοφονία στο Νέο Ψυχικό του 54χρονου τοπογράφου, Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. 

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τον ηθικό αυτουργό που πλήρωσε ένα ακριβό συμβόλαιο θανάτου για την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό περιγράφουν μέσα στη δικογραφία οι ελληνικές Αρχές και βάζουν στο μικροσκόπιο των ερευνών τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες του νησιού της Μυκόνου που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία.

Οι αξιωματικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εκτιμούν ότι η μαφία της Μυκόνου στην οικοδομή, τα τοπογραφικά αλλά και η αλλαγή χρήσης γης - θέματα δηλαδή με τα οποία είχε ασχοληθεί ο τοπογράφος - προκάλεσαν αντιδικία με κάποιον ή με κάποιους που έχουν βαθιές ρίζες στην παρανομία στο νησί και έδωσαν την εντολή να βγει ο τοπογράφος από τη μέση.

Τώρα, η κύρια ανάκριση θα πρέπει να συνεχίσει την έρευνα και να ανοίξει από την πλευρά του ανακριτή ένας νέος μεγάλος κύκλος ερευνών που θα φτάνει στον ηθικό αυτουργό.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι κάρτες SIM που βρέθηκαν σε καβάτζα επιμελώς κρυμμένα στο σπίτι όπου διέμενε ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία, βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς για τους αστυνομικούς αποτελούν επιχειρησιακά κινητά, τα οποία εκτιμούν ότι τα χρησιμοποιούσε ο 44χρονος για όλες τις επαφές και τις επικοινωνίες που ήθελε να κάνει σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Ήδη γίνεται έρευνα για τα οικονομικά του και για το πώς μπορεί να έφτασαν στα χέρια του χρήματα από το συμβόλαιο θανάτου του τοπογράφου στο Ψυχικό, ενώ αναζητούν νέες μαρτυρίες που να τον συνδέουν με ταξίδια στη Μύκονο, το επίμαχο μάλιστα διάστημα που οι αρχές εκτιμούν ότι έγιναν οι τελευταίες συνεννοήσεις για την εκτέλεση του τοπογράφου.

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε, λίγο νωρίτερα, ο 44χρονος που συνελήφθη το Σάββατο για την εν ψυχρώ εκτέλεση στο νέο Ψυχικό του 54χρονου τοπογράφου της Μυκόνου, και ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ