ΕΛΛΑΔΑ

Πυρίτιδα στα προσωπικά αντικείμενα του υπόπτου για τη δολοφονία στο Ψυχικό ψάχνουν οι Αρχές

Πυρίτιδα στα προσωπικά αντικείμενα του υπόπτου για τη δολοφονία στο Ψυχικό ψάχνουν οι Αρχές

To αυτοκίνητο, στο οποίο δολοφονήθηκε από αγνώστους ο 54χρονος τοπογράφος στο Ψυχικό.

EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ρουχισμός που φορούσε ο δράστης ή τα όπλα που χρησιμοποίησε δεν έχουν βρεθεί στο σπίτι της φίλης του στα βόρεια προάστια, όπου πήγε μετά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, με τη δική του μοτοσυκλέτα.

Οι Αρχές έχουν πάρει το κινητό του και κάποια προσωπικά του αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι της γυναίκας, όπως και τη μοτοσυκλέτα του. Όλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Από το κινητό αναζητούν επικοινωνίες, επαφές και κυρίως στίγματα κίνησης του. Από τα προσωπικά αντικείμενα και μοτοσυκλέτα του αναζητούν αποτυπώματα, DNA, και κυρίως πυρίτιδα. Αναζητούν έντονα το δικό του σπίτι στην Αθήνα, όπου εκτιμούν ότι θα υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία για την έρευνα όπως και το σκούτερ της δολοφονίας.

Οι Αρχές ανακρίνουν την σύντροφό του αναζητώντας πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για συγκεκριμένο άτομο που δραστηριοποιείται στη Μύκονο στον τομέα των ακινήτων και θεωρείται ύποπτος ως ηθικός αυτουργός. Από το κινητό του δράστη και τις ανακτήσεις από αυτό επιχειρούν να δουν αν υπάρχουν επαφές και επικοινωνίες με τον ύποπτο ηθικό αυτουργό.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Θυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του ακολουθώντας βίντεο που αποτύπωναν τη διαδρομή της μηχανής με την οποία είχε κινηθεί ο εκτελεστής και στην αλληλουχία αυτή των βίντεο εντοπίζουν τον ύποπτο που σταματάει τη μηχανή του στην είσοδο μιας πολυκατοιξκίας και εκεί να επιβιβάζεεται σε μια άλλη μηχανή ίσιου τύπου και ίδου χρώματος με άλλο αριθμό κυκοφορίας για να μπορεί να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται και εξετάζεται επίσης μία ύποπτη μηχανή, που πιθανολογείται ότι είναι η μηχανή του δράστη της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί θα ενημερώσουν σε λίγη ώρα για την προσαγωγή του υπόπτου τις δικαστικές αρχές περιμένοντας αν θα εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του κάτι για το οποίο όπως έλεγαν πηγές της Κατεχάκη είναι βέβαιο.

Οι αστυνομικοί έχουν και ανακρίνουν ως ύποπτο έναν παλιό γνώριμο των αρχών ασφαλείας καθώς είναι καταδικασμένος για μια από τις μεγαλύτερες απαγωγές που έχουν γίνει στη χώρα μας του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Επίσης οι αρχές ασφαλείας διεκυκρίνιζαν ότι τα απειλητικά μηνύματα που βρήκαν στο κινητό του θύματος δεν έχουν κάποια σχέση με την προσαγωγή που έχει γίνει, ενω το πρώτο και το πιο ουσιαστικό είναι να διαπιστώσουν ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του τοπογράφου κάτι όμως που όπως φαίνεται θα πρέπει να το ερευνήσουν οι ανακριτικές αρχές καθώς ο ύποπτος κρατά σκληρή στάση και δεν παραδέχεται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ τα χρονικά νομικά περιθώρια είναι στενά από τη στιμγή που θα πρέπει να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο ύποπτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ