Φεύγουν οι πρώτοι αδειούχοι του Ιουλίου - Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Αναχωρούν οι αδειούχοι του Ιουλίου από το λιμάνι του Πειραιά
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSIΤο κλεινόν άστυ έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν οι πρώτοι αδειούχοι του Ιουλίου, πολλοί από τους οποίους επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.
Ήδη από το πρωί του Σαββάτου (6/7) αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 72 πλοία με αυξημένες πληρότητες, 25 για τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και 47 για τον Αργοσαρωνικό.
Στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών φαίνεται να είναι οι Κυκλάδες, ενώ η Μύκονος και η Πάρος έχουν την τιμητική τους στις νεότερες ηλικίες, σύμφωνα με το MEGA.
Μετά τις 15 Ιουλίου αναμένεται το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα αδειούχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο τις πρώτες μέρες του Ιούλη, έφυγαν από το λιμάνι του Πειραιά πάνω από 60.000 ταξιδιώτες.
Την ίδια ώρα, ξεκίνησαν τα δρομολόγια για τα νησιά των Σποράδων και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο (6/7) αναχώρησαν τα πρώτα πλοία για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησος, με τα δρομολόγια να είναι καθημερινά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακριβές μου διακοπές: «Καίνε» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για την τριήμερη κακοκαιρία - Οι συστάσεις στους πολίτες
14:14
Στην Ουγγαρία ο Νετανιάχου παρά το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
14:04
Απολογείται ο ένας εκ των δύο υγειονομικών υπαλλήλων που εκβίαζαν καταστηματάρχες στα Χανιά
13:55
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ: Το «ρίσκο» του Ερντογάν: Ο Κωνσταντίνος Υφαντής αναλύει το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία
13:45