ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος οι δουλειές του δολοφονημένου τοπογράφου

Το σημείο της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό

INTIME NEWS

Αντικείμενο έρευνας των ελεγκτών της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αποτελεί πλέον όλη η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό το πρωί της 2ας Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της Αρχής ερευνά όχι μόνο τις προσωπικές εταιρείες που διέθετε το θύμα αλλά και όλων των συνεργαζόμενων οντοτήτων και φυσικών προσώπων που είχαν σχέση συνεργασίας με τον τοπογράφο.

Η Αρχή υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη χαρτογραφεί ήδη όλη την περιουσιακή κατάσταση του θύματος αναζητώντας πιθανά στοιχεία που θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη, ο οποίος δεν δίστασε να εκτελέσει τον τοπογράφο κάνοντας χρήση δύο όπλων σε κεντρικό σημείο του Ψυχικού.

Πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Στο μεταξύ η ιατροδικαστική εξέταση σύμφωνα με την ΕΡΤ έδειξε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, το σώμα και το πόδι. Συγκεκριμένα, περίπου 35 με 40 διαμπερή τραύματα εντοπίστηκαν στο σώμα, στο κεφάλι και στο πόδι του θύματος. Ο ιατροδικαστής εντόπισε 15 και πλέον πύλες εισόδου και αντίστοιχες πύλες εξόδου, στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε ο πληρωμένος δολοφόνος βρήκαν στόχο.

Ο δράστης, όπως αποκαλύπτεται είχε στην κατοχή του δύο όπλα, τα χρησιμοποίησε και τα δύο και είναι όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Αρχικά, υπήρχε η εντύπωση ότι ο δράστης χρησιμοποίησε δύο γεμιστήρες, τελικά προέκυψε ότι χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά εννιάρια πιστόλια, τα οποία είχε στο τσαντάκι μέσης και τα χρησιμοποίησε σε βάρος του θύματος που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις σε Μύκονο και Αθήνα

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις σε Μύκονο και Αθήνα. Στο «νησί των ανέμων» κλιμάκιο των ανθρωποκτονιών έχει πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν το θύμα.

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι που διέμενε ο 54χρονος τοπογράφος όταν επισκέπτονταν τη Μύκονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερευνητές εντόπισαν έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το θύμα και έχει μεταφερθεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης