ΕΛΛΑΔΑ

Εντονη κεραυνόπτωση στην Αττική - Μήνυμα από το 112

Βροχερός καιρός στην Αθήνα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη από το 112 στην Αττική όπου στα βόρεια προάστια έχουν ήδη ξεκινήσει να πέφτουν κεραυνοί.

Το μήνυμα προειδοποιεί για τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) έως και τις πρώτες βραδινές ώρες.

ΠΗΓΗ: CNN Greece

Ακόμη καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

ΠΗΓΗ: CNN GREECE

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί η εικόνα που δείχνει τα σημεία όπου έπεσανκεραυνοί στην Αττική.

Το μήνυμα του 112

«Επείγουσα ειδοποίηση.

Πολιτική προστασία 4-7-2024 12:05. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ με νεότερο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναφέρει ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν ιδιαίτερη σφοδρότητα, θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη 04/07/24 θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Η επιδείνωση του καιρού θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το απόγευμα ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα πήραν Θεσσαλονίκη, Πιερία, Χαλκιδική, και Καβάλα από την Τετάρτη (3/7) που προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης