ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου - Έρχονται καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

ΙΝΤΙΜΕ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι φέρνουν οι αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια σύμφωνα με την ΕΜΥ.   

Στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο γίνεται λόγος επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα Τετάρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στη Χαλκιδική.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)
α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης).
β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Προειδοποίηση Κολυδά

Για πολλούς κεραυνούς, αρχής γενομένης από τις επόμενες ώρες, με κορύφωση την Πέμπτη, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του, ενώ αναμένεται νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης