ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Κολυδά για πολλούς κεραυνούς σε Αττική και Βοιωτία

Προειδοποίηση Κολυδά για πολλούς κεραυνούς σε Αττική και Βοιωτία

Κεραυνός (Φωτογραφία αρχείου)

Eurokinissi/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Για πολλούς κεραυνούς, αρχής γενομένης από τις επόμενες ώρες, με κορύφωση την Πέμπτη, προειδοποιεί ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του, ενώ αναμένεται νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο x , ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι, πέραν του εκτάκτου δελτίο το οποίο θα επικαιροποιηθεί το μεσημέρι, α) Δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα μεγάλα ύψη υετού.

β) Η συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων θα είναι υψηλή κυρίως σε Αττική και Βοιωτία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).

β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Σημειώνεται ότι για την κακοκαιρία που έρχεται η Πολιτική Προστασία εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες.

Όπως ανέφερε και ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του, η θερμοκρασία θα σημειώσει επίσης πτώση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ