ΕΛΛΑΔΑ

Στο χορό των Ρίχτερ η Κρήτη - Αναστάτωση στο νησί από τις αλλεπάλληλες δονήσεις

Σεισμογράφος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην Κρήτη οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο το νησί. 

Η τελευταία σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ είχα προηγηθεί άλλες μικρότερες. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/7) στις 02:50, στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 69 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης.

Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 22:34, νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ έλαβε χώρα στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο εν λόγω σεισμός σημειώθηκε 30 χιλιόμετρα

Αυτή δεν ήταν η μόνη σεισμική δόνηση. Αργά το βράδυ της Τρίτης σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νότια των Καλών Λιμένων Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 19,6 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από τον σεισμό. Η δόνηση έγινε πιο αισθητή στα νότια παράλια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο εν λόγω σεισμός σημειώθηκε 30 χιλιόμετρα νότια των Καλών Λιμένων, σε εστιακό βάθος που υπολογίζεται σε 3,8 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας σημειώνοντας ότι δεν εμπνέεει ανησυχία η συγκεκριμένη σεισμική ακολουθία στο νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης