ΕΛΛΑΔΑ

Τσελέντης: Καμία ανησυχία για τον διπλό σεισμό στην Κρήτη

Τσελέντης: Καμία ανησυχία για τον διπλό σεισμό στην Κρήτη
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης

Για τους δυο διαδοχικούς σεισμούς που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (2/7) νότια της Κρήτης, μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στα social media. 

«Υπάρχουν δυο περιοχές Βόρεια και Νότια της Κρήτης που μας έδωσαν σήμερα λίγους μικρούς σεισμούς με τους μεγαλύτερους 4,5 R και 4,6 R Νότια. Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας για τους κατοίκους του Ηρακλείου που έγιναν πολύ αισθητοί. Απλώς να εφαρμόζουν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης

Όσοι κολυμπούν στις νότιες παραλίες αν δουν κάποια απόσυρση των υδάτων, ας απομακρυνθούν από την ακτή».

Η δεύτερη σεισμική δόνηση εντάσεως 4,6 Ρίχτερ, με διαφορά λιγότερο από μια ώρα από την προηγούμενη που ήταν 4,5 Ρίχτερ, σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο νότια του Ηρακλείου Κρήτης .

Συγκεκριμένα το επίκεντρο τοποθετείται 59,32 χλμ νότια του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος 2χλμ. Η δεύτερη μέσα σε λίγη ώρα σεισμική δόνηση, έγινε αισθητή κυρίως στα νότια παράλια. Δεν έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το εστιακό βάθος του προηγούμενου σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 19,6 χλμ ενώ δεν έχει υπάρξει πληροφορία για οποιοδήποτε πρόβλημα. Η δόνηση έγινε πιο αισθητή στα νότια παράλια, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ