ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό με ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από Τετάρτη

INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές καταιγίδες αλλά και βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων φέρνει ο Ιούλιος, αφήνοντας πίσω - για λίγο - τους καύσωνες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, αστάθεια αναμένεται την Τετάρτη 3/7 στα Κεντρικά και Βόρεια και την Πέμπτη 4/7 σε όλα τα ηπειρωτικά, με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

Βαθμιαία θα υπάρξει εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή ενίσχυση στα 6-7 μποφόρ, ωστόσο, αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο.

Από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά, θα έχουμε πτωτική πορεία του υδραργύρου από την Τετάρτη, με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Για αύριο, Τρίτη 2/7

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία μεμονωμένες καταιγίδες.

Το βράδυ στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν τοπικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα όμως διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 3/7

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα δυτικά και κεντρικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι (ξαφνικές μπόρες) ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 28 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 4/7

Αρχικά στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειονατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 26 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης