ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ύδρα: «Έκπληκτος» ο εκατομμυριούχος από το Καζακστάν για τις κατηγορίες

Φωτιά στην Ύδρα: «Έκπληκτος» ο εκατομμυριούχος από το Καζακστάν για τις κατηγορίες

Η φωτιά στην Ύδρα 

INTIME NEWS / ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

«Έκπληκτος» δήλωσε για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ένας από τους εκατομμυριούχους από το Καζακστάν που είχαν μισθώσει την θαλαμηγό από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα που προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Ύδρα.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες για εμπρησμό που του αποδίδονται, ενώ σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους άνδρες του Καζακστάν.

Σε δήλωσή του, ο κ. Abulgazin ανέφερε ότι είχε νοικιάσει το σκάφος για μια εβδομάδα και την επομένη αναχώρησε για την πατρίδα του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως μιλώντας με «εκπροσώπους των ελληνικών Αρχών δεν είχαν καμία αξίωση εναντίον εμού ή των καλεσμένων μου σε σχέση με το περιστατικό αυτό».

Έμεινε «έκπληκτος» όπως είπε αργότερα όταν έμαθε για τις κατηγορίες και δήλωσε πως «λυπήθηκε πολύ» για τη φωτιά που προκλήθηκε, αλλά ισχυρίστηκε ότι ούτε εκείνος ούτε οι συνεπιβάτες του έκαναν κάτι που θα μπορούσε να την προκαλέσει.

«Ακολουθήσαμε αυστηρά τους κανόνες πυρασφάλειας που καθορίστηκαν στο γιοτ. Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου ζητήσαμε από το πλήρωμα του γιοτ ή από άλλα τρίτα μέρη να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά», είπε.

Υποσχέθηκε επίσης πως θα συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές. Το Καζακστάν δεν έχει συμφωνία έκδοσης με την Ελλάδα, οπότε είναι απίθανο να χρειαστεί να μεταβούν εκεί για να υποβληθούν σε ανάκριση.

Την ίδια ώρα, ο καπετάνιος του σκάφους και ο υποπλοίαρχος εξακολουθούν να κρατούνται, ενώ άλλα 15 μέλη του πληρώματος που είχαν αρχικά συλληφθεί έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ