ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Χίο και Κω: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες - εκκενώνονται οικισμοί

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Χίο και Κω: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες - εκκενώνονται οικισμοί

Επιχείρηση κατάσβεση πυρκαγιάς από πυροσβέστες (φωτογραφία αρχείου)

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας που εστιάζουν στα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στη Χίο, όπου μάλιστα υπήρξαν και τραυματισμοί πυροσβεστών, αλλά και στην Κω, όπου παραμένει ανεξέλεγκτη η φωτιά. Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη. 

Συγκεκριμένα, πέντε πυροσβέστες και ένας εθελοντής τραυματίστηκαν στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Δευτέρα (1/7) στη Χίο. Όλοι τους φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μετόχι Σιδηρούντας. Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών, που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο και θα συνεχίζουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Συνελήφθη 63χρονος για την πυρκαγιά στη Χίο

Στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στη Χίο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Ανησυχία στην Κω - Νέα μηνύματα του 112

«Μάχη» με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα στην Κω, προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε την Δευτέρα (1/7) στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας.

Δύσκολο το έργο της κατάσβεσης καθιστά η μεγάλη αναζωπύρωση που σημειώθηκε το απόγευμα σε δύσβατο σημείο, με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

Το βράδυ εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους των Καρδαμαίνων, καλώντας τους να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Αντιμάχεια.

Λεωφορεία έσπευσαν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο, ο οποίος οδηγείται στα σχολεία της περιοχής.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα. Από αέρος επιχειρούσαν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρες, οπότε και αποσύρθηκαν.

Οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και δύο οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ